Varför är det viktigt att din hemsida är responsiv?

Vad ÄR en responsiv hemsida?

En responsiv hemsida anpassar sig till olika skärmstorlekar och fungerar smidigt och ser bra ut oavsett om din besökare sitter vid en dator, en iPad eller en mobil. Eftersom många idag besöker hemsidor från sin mobil så är det viktigt att man har koll på hur hemsidan ser ut på alla skärmar. 

När man gör hemsidan så kräver detta oftast att man gör lite extra anpassningar för de olika skärmstorlekarna.

Att din hemsida är responsiv är idag en nödvändighet för att ge dina besökare en bra upplevelse, annars kan de bli frustrerade, tröttna och istället gå till en konkurrents hemsida, som fungerar bättre för deras skärm.

Men det är inte bara viktigt för användarupplevelsen att din hemsida är anpassad till olika skärmar. Det är också viktigt för sökmotoroptimeringen. Google rekommenderar att hemsidor ska ha responsiv design och alltså kan en hemsida med dålig användarupplevelse påverka din hemsidas ranking i sökmotorresultaten negativt. Att anpassa din hemsida påverkar alltså möjligheten för din hemsida att synas i Googles sökresultat.

Sammanfattning: För att ge dina användare ett professionellt intryck och få dem att stanna på din hemsida och för att förbättra din hemsidas ranking i sökresultaten på Google är det viktigt att du har en responsiv design på din hemsida.