Fem misstag att undvika när du designar din hemsida

Att designa din hemsida kan ju vara en väldigt rolig och kreativ process. Det finns dock några vanliga misstag som du kan tänka på att undvika.

För mycket text

Du vill så gärna berätta allt du kan, allt du har gjort och allt du kan hjälpa till med. Men för mycket text gör det svårt att läsa det som står och dessutom så är attentionspan-et väldigt kort, så det gäller att fånga upp dina läsare med korta, tydliga texter. Det är också bra om läsarna förstår vad du har för lösning på just deras problem.

Otydlig navigering

Om du gör det svårt för dina kunder att hitta det de letar efter, så är risken att de söker sig vidare till någon annan. Ha ett tydligt budskap och en tydlig uppmaning per sida och ha en tydlig meny för navigering på sidan.

Långsam laddning

Om din sida tar för lång tid att ladda tröttna man fort. Se till att du inte har för stora bilder på sidan (det finns bra plugins till WordPress som komprimerar dina bilder). Se också till att eventuell CSS och JavaScript-kod är minimerad.

Färger

Se till att din text är lättläst och att du inte använder färgkombinationer som gör texten svårläst. Välj kontrasterande färger som gör det lätt att läsa din text.

Inkonsekvent design

Om du inte har en genomgående konsekvent design på din site, utan skapar olika design för varje sida, så gör du det svårare för kunden att hitta rätt. Gör det lätt för din kund att hitta det de söker och att skapa en igenkänningsfaktor. (Kolla gärna in gratiskursen om att skapa din grafiska profil i Canva, om du inte redan har en grafisk profil. Du hittar den här.).

Genom att undvika de här misstagen är du på god väg att skapa en användarvänlig och effektiv hemsida som gör det lätt för dina kunder att hitta och förstå hur du kan hjälpa dem med deras problem.

Cookies är små textfiler som lagras i din webbläsare av sidor du besöker. De innehåller vanligtvis en hemsida och en identifierare. Cookies hjälper till att förbättra din upplevelse medan du navigerar på hemsidan.

Genom att klicka ”Godkänn” ger du godkänner du cookies från Solkatt.